Feyenoord walgt van spandoek

Feyenoord heeft nadrukkelijk afstand genomen van een spandoek over Abdelhak Nouri dat zaterdag heel even was te zien tijdens het oefenduel met het Zeeuwse Elftal in Middelburg. De club uit Rotterdam voelde zich geroepen een reactie op de website te zetten nadat er vragen bij de club binnenkwamen.

Ajacied Nouri zakte juli vorig jaar tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar. De talentvolle speler werd getroffen door hartfalen en moest gereanimeerd worden. Een paar dagen later werd ernstige en blijvende hersenschade bij hem geconstateerd.

,,We hebben gisteren ter plaatse niet gehoord dat er liedjes over Nouri gezongen werden. Het doek heeft er kortstondig gehangen. Wat de bewuste tekst ('Nouri worden’) precies behelst, is ons ook nog niet duidelijk. Maar laat glashelder zijn dat de club elke negatieve verwijzing naar Nouri’s vreselijke leed ronduit walgelijk vindt en ten zeerste verwerpt'', verklaart de clubleiding op de website. ,,We wensen Nouri, zijn familie en Ajax alleen maar alle sterkte toe en gaan ervan uit dat mensen zich in het vervolg onthouden van dit soort wanstaltige uitingen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.