Feyenoorder Haps scoort als echte linksbuiten

Feyenoorder Haps scoort als echte linksbuiten ANP

Ridgeciano Haps geniet van zijn nieuwe rol bij Feyenoord. Als linksbuiten droeg hij met een treffer bij aan de ruime zege van zijn ploeg op NAC Breda in de halve finale van de KNVB-beker (7-1).

Haps verschalkte doelman Nick Olij met een stiftbal, als een volleerde aanvaller. "Ik heb vroeger in de jeugd ook als linksbuiten gespeeld", zei hij. "Dus ik weet wel een beetje wat ze nu van me vragen. Maar uiteindelijk lagen er meer kansen voor mij als linksback. Dat is nog steeds mijn favoriete positie."

Trainer Dick Advocaat heeft Haps nodig als linksbuiten omdat Luis Sinisterra dit seizoen niet meer in actie komt en Sam Larsson een lucratief avontuur in China is aangegaan. Zondag tegen PSV speelde hij voor het eerst links voorin en nu tegen NAC weer.

"Ik speel waar de trainer me nodig heeft", zegt de voetballer die vanaf november een kleine drie maanden aan de kant stond een knieblessure. "Ik doe mijn best en probeer mijn team zo te helpen. Ik steek nog steeds veel arbeid in het verdedigen. Ik denk dat onze linksback Malacia blij met me is."

menu