Feyenoordfeest bij bekerwinst op Coolsingel

Mocht Feyenoord 24 april in de eigen Kuip de finale van FC Utrecht om de KNVB-beker winnen, dan wordt de ploeg een dag later gehuldigd op de Coolsingel. Dat liet de gemeente woensdag weten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb ontvangt in dat geval de winnaars in de Burgerzaal van het stadhuis. Daarna verschijnt de selectie op het balkon van dit gebouw om samen met de toegestroomde supporters de winst te vieren.

Utrecht liet al eerder weten dat de spelers van FC Utrecht daags na de finale op het plein voor stadion Galgenwaard worden gehuldigd als zij de beker naar de Domstad weten mee te nemen. Dat eerbetoon wordt voorafgegaan door een busrit door de stad.

Met de toegezegde huldiging in het stadscentrum wil het gemeentebestuur de club op voorhand een hart onder de riem steken. ,,Maar het goede nieuws moet natuurlijk wel komen, namelijk dat Feyenoord natuurlijk de beker moet winnen'', aldus Aboutaleb. ,,Laat dit besluit een aanmoediging zijn voor spelers, de directie en de supporters om die beker binnen te halen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.