Fleuren keert terug in basis FC Emmen

Niels Fleuren keert vanavond in de thuiswedstrijd tegen Telstar terug in de basisopstelling bij FC Emmen. Nande Wielink moet voor hem plaatsmaken.

Fleuren bleef een week eerder in de met 1-0 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Eindhoven aan de kant met hamstringklachten. Tim Siekman, die de honneurs als linksback waarnam en in het Jan Louwers Stadion matchwinner werd, schuift terug naar de positie centraal achterin.

Debuut

Trainer Dick Lukkien handhaaft Nick Bakker in het hart van de defensie. De oud-speler van FC Groningen maakte net als Wielink tegen FC Eindhoven zijn debuut in de basis. De al langer afwezige Josimar Lima is vanwege een voetblessure nog niet beschikbaar.

Verdedigend

Net als FC Emmen begon Telstar de strijd om de tweede periodetitel in de Jupiler League vorige week vrijdag met een klinkende overwinning: een 2-0 thuisoverwinning op NAC Breda. ‘De Witte Leeuwen’ hebben na tien competitieronden evenveel punten als FC Emmen: 17.

,,Telstar is een ploeg die heel verdedigend speelt, loerend op de omschakeling’’, zegt Lukkien. ,,Het speelt compact, maakt de ruimtes klein en heeft snelle jongens voorin. Voor ons is het weer een mooie uitdaging.’’

Ongeslagen

FC Emmen is al vijf wedstrijden ongeslagen en opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Jong PSV bedraagt vier punten. ,,We zitten in een goede serie en raken steeds beter op elkaar ingespeeld’’, stelt Lukkien vast.

Hij vindt dat zijn spelers zich niet te veel moeten bezighouden met de stand op de ranglijst. ,,We moeten ons focussen op onze eigen wedstrijd. Daarna zien we wel waar we staan. Wij moeten ons niveau halen en als we dat doen, zijn we een ploegje dat moeilijk is te verslaan.’’

FC Emmen en Telstar staan vanavond voor de 32ste keer op de Meerdijk tegenover elkaar. De Drenten wonnen veertien keer, Telstar negen keer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.