Florence neemt afscheid van overleden Astori

Florence heeft donderdag afscheid genomen van Davide Astori, de aanvoerder van Fiorentina. De 31-jarige verdediger werd zondag dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Udine, waar 'La Viola' zich voorbereidde op de competitiewedstrijd tegen Udinese. Tal van prominenten uit de voetbalwereld waren naar Florence gekomen voor de herdenkingsdienst.

Op het plein voor de basiliek Sante Croce stonden zo'n 10.000 supporters van Fiorentina. Ze hadden paarse vlaggen en sjaals bij zich. De fans klapten niet alleen hard bij aankomst van de selectie van Fiorentina toen de auto met daarin de lijkkist bij de kerk stopte, maar ook toen een delegatie van rivaal Juventus de basiliek binnenliep.

Amper 12 uur na de overwinning in de Champions League op Tottenham Hotspur in Londen (1-2) waren onder anderen Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini en trainer Massimiliano Allegri naar Florence gekomen om afscheid te nemen van Astori. De veertienvoudig international was erg geliefd in Italië. Zijn rugnummer 13 wordt nooit meer gebruikt bij Fiorentina en Cagliari, de club waar hij begon.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.