Fontijn op voor goud op slotdag Spelen

Boksster Nouchka Fontijn kan Nederland op de slotdag van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro aan de negende gouden medaille helpen. De Schiedamse neemt het in de finale van de klasse tot 75 kilogram op tegen titelverdedigster en topfavoriete Claressa Shields. Fontijn moest eerder dit jaar in de WK-finale in Astana buigen voor de 21-jarige Amerikaanse.

Bij het mountainbiken staat Rudi van Houts aan de start van de mannenwedstrijd. De 32-jarige Brabander doet voor de derde keer mee aan de Spelen. Van Houts zette zijn beste prestatie vier jaar geleden neer in Londen, waar hij zeventiende werd.

Op de slotdag van de Spelen vindt traditioneel ook de marathon voor mannen plaats, met Abdi Nageeye namens Nederland aan de start. De 27-jarige atleet, geboren in Somalië, loopt zijn eerste olympische marathon. Nageeye begint om 14.30 uur Nederlandse tijd vanuit Sambódromo, de plek waar jaarlijks het beroemdste carnavalsfeest ter wereld wordt gehouden, aan de race over 42,195 kilometer.

De eerste Olympische Spelen op Zuid-Amerikaanse bodem worden 's avonds afgesloten in het Maracanã-stadion. Vanaf 20.00 uur Braziliaanse tijd, 1 uur in de Nederlandse nacht van zondag op maandag, luiden de Brazilianen de Spelen uit. Ze dragen de organisatie dan over aan de Japanse hoofdstad Tokio, waar over vier jaar de volgende Olympische Spelen worden gehouden.

De Nederlandse chef de mission Maurits Hendriks geeft om 15.00 uur Nederlandse tijd al een persconferentie in het Holland Heineken House, waar hij terugblikt op het toernooi van twee weken. Hij maakt dan ook bekend wie 's avonds de Nederlandse vlag draagt tijdens de sluitingsceremonie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.