Fortuna zet trainer Oliseh op non-actief

Fortuna Sittard heeft coach Sunday Oliseh per direct op non-actief gesteld. De club uit de Jupiler League zegt dit te hebben gedaan wegens ,,herhaaldelijk verwijtbaar handelen door de trainer jegens meerdere mensen in de organisatie''. Volgens Fortuna was het niet mogelijk de Nigeriaan tot ander gedrag aan te zetten. Dat leidde tot een onwerkbare situatie.

Amper een maand geleden won Fortuna onder leiding van Oliseh nog een periodetitel, het eerste tastbare succes in ruim twintig jaar. Sindsdien echter werd er voornamelijk verloren. Fortuna stelt met klem dat het vertrek van Oliseh niets met de tegenvallende resultaten van doen heeft. ,,Wij betreuren het besluit, maar hebben het gedaan in het belang van de club'', aldus de leiding in een verklaring.

Op Twitter uitte Oliseh beschuldigingen aan het adres van Fortuna. ,,Ik ben door de buitenlandse eigenaren van Fortuna gestraft omdat ik weigerde mee te doen aan illegale activiteiten'', zei hij. ,,Ik vind de gang van zaken jammer voor de fans en de spelers van de club. Maar ik weiger de wet te overtreden.''

Braga

Fortuna heeft inmiddels vier wedstrijden op rij verloren. Oliseh, oud-Ajacied, zei onder meer dat dit kwam omdat hij slechts twaalf spelers heeft die in de top van de eerste divisie meekunnen. Die uitspraak werd hem zwaar aangerekend. Oliseh was sinds begin 2017 coach van Fortuna.

Oliseh speelde ruim vijftig interlands voor Nigeria. Hij was bovendien actief op de WK's van 1994 en 1998.

Claudio Braga is aangesteld als tijdelijk opvolger. De geboren Portugees combineert de rol van hoofdtrainer met zijn huidige functie, die van hoofd jeugdopleiding, tot de club een nieuwe trainer heeft gevonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.