Forum: Voelt WVV zich terecht benadeeld?

WVV is niet blij met het besluit van de afdeling amateurvoetbal van de KNVB: de club moet de duels tegen Nieuw-Buinen en Noordster alsnog overspelen. De bond maakte een fout in de kwestie-Buurke, maar de Winschoters draaien op voor de consequenties.

Wim Entzinger

,,Ik kan me wel voorstellen dat WVV zich benadeeld voelt, maar alleen omdat de KNVB natuurlijk na veel te lange tijd deze beslissing neemt. Ik heb de reglementen er nog maar eens op nageslagen en het bestuur amateurvoetbal mag deze beslissing gewoon nemen.

Die staat los van de tuchtrechtelijke beslissing van de onafhankelijk aanklager, die ruim twee maanden terug oordeelde dat WVV niets te verwijten viel. Dat was ook terecht. Zo zie je maar weer hoe lastig het leven in juridische zin soms kan zijn.

Verrassende wending in zaak Jeroen Buurke: duels WVV moeten over
Lees verder

Uiteindelijk is dit juridisch gezien denk ik wel een terechte beslissing van de bond, al had de hele heisa voorkomen kunnen worden als de bond sneller had geacteerd. Voor WVV is het natuurlijk zuur.’’

Wim Entzinger is advocaat en oud-voorzitter van FC Groningen

Kurt Elshot

,,Uiteindelijk hadden wij als Pelikaan S. de straf aan onszelf te wijten. Als we heel goed de kleine lettertjes hadden gelezen, dan hadden we het – misschien – kunnen weten.

Het ging er bij ons om of ik als trainer wel of niet mocht meedoen. We speelden destijds in de derde klasse en we wisten niet goed hoe we een zin in het KNVB-reglement moesten interpreteren. Het is ook best ingewikkeld voor vrijwilligers in het amateurvoetbal, mensen die ontzettend veel tijd in de club steken om de juiste beslissingen te nemen.

En WVV kan er zelf helemaal niets aan doen. De KNVB heeft zelf de fout gemaakt door die overschrijving goed te keuren. Dit is heel zuur voor WVV.’’

Commentaar: KNVB levert broddelwerk in de soap rond spits Jeroen Buurke van WVV
Lees verder

Oud-prof Kurt Elshot stelde zichzelf als trainer ooit onterecht op

Gerard Wiekens

,,Ik heb met mijn zoon Tim geappt, die zit met de selectie van WVV op trainingskamp in Benidorm. Hij snapt er niks van. Hij vindt het niet terecht dat ze opeens zes punten kwijt zijn en twee wedstrijden moeten overspelen, terwijl ze niets fout hebben gedaan.

Ikzelf vind deze beslissing eigenlijk wel terecht en dat heb ik destijds ook gezegd. Natuurlijk, WVV valt niets verwijten, maar Buurke mocht gewoon niet spelen. Doordat hij wel speelde, zijn wij en ook Nieuw-Buinen benadeeld. Zo simpel is het.

Al is het natuurlijk vervelend voor WVV. Aan de andere kant: er komen wel weer twee mooie derby’s aan, zeker die tegen ons is een echte.’’

Trainer Gerard Wiekens van Noordster moet overspelen tegen WVV

Marjan Olfers

,,Juridisch is er niet zo veel aan te merken op de beslissing van de KNVB. Met de eigen reglementen in de hand heeft de bond nu gezegd: dit hadden we niet zo mogen laten gebeuren. Twee andere clubs, Nieuw-Buinen en Noordster, zijn benadeeld.

Dat is helemaal geen vreemde beslissing. Het enige wat je zou kunnen zeggen is dat er wel erg veel tijd overheen is gegaan, dat WVV er inmiddels wel vanuit zou mogen gaan dat het bij de eerste uitspraak zou blijven.

WVV kan naar de burgerrechter om deze beslissing aan te vechten, maar ik geef ze niet zoveel kans. De club moet hard maken dat de gevolgen ervan echt onaanvaardbaar zijn en dat lijkt me lastig.’’

Marjan Olfers is hoogleraar sport en recht aan de VU Amsterdam

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.