Forum: Wie hoort er in de lijst van populairste sporters?

In het Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy wordt onderzocht wie de populairste Nederlandse sporters zijn. De lijst: 1. Verstappen, 2. Kramer, 3. Zonderland, 4. Schippers, 5. Wüst, 6. Robben, 7. Dumoulin, 8. Kromowidjojo, 9. Van Grunsven, 10. Sneijder. Wie moet er uit de lijst en wie moet er bij?

Auke van de Kamp

,,Wat een stomme lijst. Er kunnen zo acht uit van mij. Wesley Sneijder moet er sowieso uit. Het is een goede voetballer, maar er zijn zoveel betere. Waarom staat Johan Cruijff er niet in? Of moeten ze nog leven?

Tom Dumoulin mag ook uit de lijst. Dat komt omdat ik geen wielerfan ben. Waarom zou je zes uur gaan fietsen en waarom zou je daar al helemaal naar gaan kijken? Ik snap überhaupt niet dat er na zoveel dopinggevallen nog geld en aandacht in de wielersport wordt gestoken.

Toch vind ik dat er een wielrenner in moet: Bram Tankink. Ook Nathan Rutjes moet in de lijst. Niet vanwege hun sportprestaties, maar vanwege hun menselijkheid en echtheid binnen en buiten de sport. Daar geniet ik van.’’

Auke van de Kamp is volleyballer bij Abiant Lycurgus

Piet van Dijken

,,Het zijn allemaal toppers. Ik haal Anky van Grunsven eruit. Met paarden heb ik niks, alleen als er een karretje achter zit. Ik doe mijn jeugdheld erin: Tonny van Leeuwen. Ik woonde als jonge jongen op de Sabastraat 2, Tonny op de West-Indische kade 216, vier hoog. Hij haalde Klaas Buist altijd op en dan liepen ze samen naar het Oosterpark Stadion. Ik liep vaak even mee. Tonny was zes jaar ouder dan ik.

Ik weet nog dat hij dood ging, een dag voordat GVAV in FC Groningen veranderde. Ik lag in bed en mijn moeder kwam me het vertellen. Dat was een klap. Ik ben twee jaar bezig geweest om een tribune naar hem te vernoemen. Toen ik groen licht kreeg van Hans Nijland, was dat een grote dag in mijn leven.’’

Piet van Dijken is journalist en onder meer bekend van het programma Herestraat Helemaal

Imca Marina

,,Ik wil de lijst aanpassen. Epke Zonderland moet op één. Hij is maatschappelijk betrokken en is naast zijn topsportcarrière ook nog eens arts geworden. Wat hij gepresteerd heeft, is niet te vergelijken met wat de rest heeft gedaan.

Wesley Sneijder mag uit de lijst. Hij zat hier bij de Japanner aan een tafel waar veel meer mensen bij konden zitten, maar niemand mocht er van hem bij. Dat vind ik echt een minpunt in zijn persoonlijkheid.

Lieke Martens moet in de lijst. Het is schandalig dat er geen enkele voetbalvrouw in dit lijstje staat. Ze doen het zo ontzettend goed. Die vrouwen mogen wat vaker op een voetstuk worden geplaatst. Shanice van de Sanden is ook zo’n kanjer, die mag er ook in. Petje af voor deze twee topvrouwen.’’

Imca Marina houdt van sport en zingt het levenslied

Henk de Haan

,,Sneijder mag er wel uit. Sergio Padt moet erin. Hij heeft de afgelopen jaren veel betekend voor FC Groningen. Ik hoop dat hij nog lang blijft. Voor een keeper kom ik niet naar het stadion. Weet je voor wie ik naar het stadion kwam? Gonzalo Garcia Garcia. Bij Ajax is er een discussie nu Dusan Tadic nummer ‘10’ heeft gekregen. Garcia Garcia had ook nummer tien moeten krijgen en om iedere arm een aanvoerdersband.

Maar goed, Padt moet erin. Die heeft Oranje gehaald als speler van FC Groningen en is betrokken bij de club. Hij en zijn vrouw doen bijvoorbeeld heel veel voor Kids United. Het is mooi dat hij heeft bijgetekend. Al begreep ik dat Feyenoord belangstelling heeft. Laten we hopen dat hij blijft, maar een mooie transfer gun ik hem ook zeker.’’

Henk de Haan stopte 25 jaar en één dag geleden met voetballen. Hij speelde bij FC Groningen en BV Veendam

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.