Foutje van Anderlecht op nieuw shirt

Foutje van Anderlecht op nieuw shirt ANP

De Belgische voetbalclub Anderlecht presenteerde onlangs het nieuwe shirt voor komend seizoen, maar de ontwerper blijkt een foutje te hebben gemaakt. Op de achterkant van het shirt, vlak onder de nek, staat een oud logo van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het logo werd in 2015 aangepast, maar Anderlecht heeft het logo van voor die tijd op het shirt staan.

"Het Brussels Gewest heeft ons daarop gewezen", zegt de woordvoerder van 'Paars-Wit'. "We hebben daar vanuit de club een foutje gemaakt." Anderlecht is echter niet van plan om de shirts, waarvan er al vele zijn gedrukt, nog aan te passen.

Na bijna 40 jaar prijkt op het tenue van Anderlecht niet meer het logo van de trouwe hoofdsponsor BNP Paribas Fortis, maar van twee nieuwe sponsoren: Candriam en DVV. Als trotse club uit Brussel liet Anderlecht op de voorkant van het paarse thuisshirt een afbeelding van de skyline van de Belgische hoofdstad drukken. Achterop staat het logo van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar dan wel de goudkleurige irisbloem die in 2015 werd vervangen door een modernere versie.

menu