Franse minister achter Platini

Patrick Kanner, de Franse minister van Sport, heeft gezegd dat hij achter Michel Platini staat. Hij vroeg zich openlijk af wat de legitimiteit is van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond. Deze schorste de oud-international maandag voor acht jaar, evenals Sepp Blatter, die hij wilde opvolgen als voorzitter van de FIFA.

Kanner wil weten of er wel sprake is van geweest van een eerlijk verhoor door een commissie die riekt naar 'old school' FIFA. ,,We weten heel goed dat die commissieleden close waren met de voormalige leiders, met name Sepp Blatter'', zei de sportminister op radio Europe 1. ,,In zijn val sleept die misschien wel de man mee die hij als zijn opvolger vermoedde maar die hij niet altijd even graag op zijn stoel wilde zien.''

,,Ik betreur dat, omdat in zekere zin de jacht op Platini is geopend. Had hij de mogelijkheid zich te verdedigen onder eerlijke omstandigheden? Ik ben daarvan niet overtuigd'', aldus Kanner. De Franse voetbalbond (FFF) liet eerder al weten Platini, die naar het Hof van Arbitrage stapt, te blijven steunen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.