Fransman Barguil kopman Giant in Zwitserland

Warren Barguil is tijdens de Ronde van Zwitserland de kopman van wielerploeg Giant-Alpecin. De Nederlanders Laurens ten Dam en Sam Oomen zijn ook in de selectie opgenomen voor de koers die duurt van 11 tot en met 19 juni.

,,We hebben twee hoofddoelen in Zwitserland. Een zo goed mogelijk klassement voor Barguil en we richten ons op etappezeges'', aldus de Deense ploegleider Morten Bennekou. ,,Warren heeft dit seizoen al laten zien in de bergen goed mee te kunnen. We hebben een sterk team om hem heen verzameld. Verder zitten er niet echt vlakke etappes bij, dus er zijn kansen voor ontsnappingen. We zullen onze kansen proberen te pakken met Laurens ten Dam en Simon Geschke.''

Met Tom Dumoulin haalde Giant-Alpecin vorig jaar een derde plaats in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Hij doet dit jaar niet mee.

Giant-Alpecin maakte ook het team bekend voor Critérium du Dauphiné, dat van 5 tot en met 12 juni is. Daar ligt de focus op het sprintwerk. De Nederlanders Roy Curvers, Lars van der Haar, Koen de Kort en Ramon Sinkeldam doen mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.