Fraser-Pryce gaat toch sprinten met blessure

Olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce maakt zaterdag haar langverwachte rentree in wedstrijdverband, maar van harte gaat dat nog niet. De Jamaicaanse topsprintster, die in Rio de Janeiro voor de derde keer goud wil pakken op de 100 meter, heeft nog steeds last van een teenblessure. Desondanks gaat Fraser-Pryce in Oregon toch weer voluit sprinten.

,,Shelly-Ann heeft veel pijn tijdens de trainingen'', bekende haar coach Stephen Francis op de Jamaicaanse televisie. ,,Maar we hebben een manier gevonden om daarmee om te gaan. Ik denk wel dat ze klaar is om een wedstrijd te lopen. Over een week of drie, vier is ze hopelijk weer helemaal fit.''

De 29-jarige Jamaicaanse pakte in Peking 2008 en Londen 2012 goud op de 100 meter. In Londen sprintte ze achter de Amerikaanse Allyson Felix ook naar zilver op de 200 meter. Fraser-Pryce krijgt in Rio op beide afstanden geduchte concurrentie van Dafne Schippers, die ze vorig jaar bij de WK in Peking op de 100 meter maar net voorbleef. De Jamaicaanse deed niet mee aan de dubbele afstand, waarop Schippers goud pakte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.