Froome geeft niet op

Chris Froome heeft de eindze in de Ronde van Spanje nog niet uit zijn hoofd gezet, ook al heeft de Colombiaan Nairo Quintana de Britse Tourwinnaar op al meer dan drie minuten achterstand gereden. ,,Het zal niet makkelijk worden, maar dat betekent niet dat ik het opgeef. Ik blijf er tot het bittere eind voor vechten'', zei de renner van Team Sky op Cyclingnews.

Het peloton in de Vuelta geniet dinsdag zijn tweede rustdag. Op woensdag volgt alweer de zoveelste bergetappe met een aankomst op steile Mas de la Costa. Daarna is er nog de individuele tijdrit over 37 kilometer en zaterdag de laatste zware bergrit naar de Alto de Aitana.

,,Ik heb geen idee welke etappe het meest geschikt is voor een aanval. Dat hangt helemaal af van het koersverloop en ploegentactiek. De rit waarin ik tijd verloor op Quintana was op papier ook niet de zwaarste, maar daar werden wel de grootste verschillen in deze ronde gemaakt'', aldus Froome, die al drie keer de Tour de France won, maar nog nooit de Vuelta. Hij eindigde wel twee keer als tweede, in 2011 en 2014.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.