Gaat Bauke vandaag voor Geel?

Bauke Mollema staat een zware dag te wachten. Het Tourpeloton vertrekt zondag rond 13.00 uur voor wat mogelijk een van de spectaculairste ritten van deze Ronde van Frankrijk kan worden. In de 160 te verrijden kilometers liggen zes hellingen, waarvan één van de buitencategorie en twee van de eerste categorie. Finishplaats Culoz wordt twee keer aangedaan. Eerst na de beklimming van de ene kant van de Grand Colombier, daarna via de Lacets du Grand Colombier met een opeenvolging van haarspeldbochten.

De etappe van zaterdag was een opluchting voor Mollema maar hij ziet ook dat de etappe van zondag een beproeving zal zijn: ,,Lekker hoor, zo’n rustige dag zonder al te veel stress van waaiers. Het zal wel stilte voor de storm zijn geweest'', zei de Groningse nummer twee in het algemeen klassement, die aan de finish werd begroet door enkele familieleden. ,,Want nu volgt echt een zware dag.''

De directeur van AG2R legt uit waarom deze etappe voor de renners zwaar gaat worden:

Mollema baseerde zijn voorspelling op de verkenning van de etappe, eerder dit jaar. Tussen de start in Bourg-en-Bresse en eindbestemming Culoz wachten zes beklimmingen, in totaal moet er 46 kilometer worden geklauterd. ,,De etappe is kort en daarom erg lastig. Het gaat de hele dag op en af. Ik verwacht dat er wel een groep zal wegrijden en het tot het einde zal volhouden'', aldus de kopman van Trek-Segafredo.

Terwijl in de verte de Alpen opdoemen - de Mont Blanc is zichtbaar - spelen de schermutselingen zich nog af in de Jura. Chris Froome start in de gele trui, met Bauke Mollema als naaste belager. De andere truien zijn in handen van Peter Sagan (groen), Thomas De Gendt (bollen) en Adam Yates (wit).

Volg de etappe live op de site van de NPO.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.