Gakpo terug bij PSV, Malen en Dumfries starten op de bank

Gakpo terug bij PSV, Malen en Dumfries starten op de bank ANP

PSV'er Cody Gakpo is hersteld van zijn enkelblessure en heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een basisplaats. De aanvaller liep de blessure zondag op bij Ajax (2-2). Gakpo ontbrak woensdag in de met 3-1 verloren thuiswedstrijd tegen AZ.

Donyell Malen en Denzel Dumfries beginnen tegen Sparta op de reservebank. Trainer Roger Schmidt wil vanwege het drukke programma vermoedelijk niet te veel risico nemen met zijn topscorer en aanvoerder.

Malen werd in de voorgaande wedstrijden vaak voortijdig gewisseld, ook om krachten te sparen. Slechts drie wedstrijden in de competitie deed Malen dit seizoen van het begin tot het einde mee. Noni Madueke, net als Gakpo hersteld van een blessure, vervangt Malen. Jordan Teze is nu rechterverdediger en Timo Baumgartl neemt de positie van Teze in het centrum van de verdediging over. Middenvelder Pablo Rosario neemt de aanvoerdersband van Dumfries over.

Wisselspeler

Eran Zahavi, die tegen Ajax twee keer scoorde, is ook wisselspeler. Marco van Ginkel ontbreekt in de selectie omdat hij, na net te zijn teruggekeerd na een paar jaar blessureleed, op kunstgras geen risico wil nemen.

PSV komt bij winst op 1 punt achterstand van koploper Ajax, dat zondag tegen Feyenoord speelt.

Opstelling PSV: Mvogo; Teze, Baumgartl, Boscagli en Max; Ihattaren, Sangaré, Rosario en Mauro Júnior; Madueke en Gakpo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport