Gall houdt vast aan speelwijze competitie

Trainer Joop Gall van FC Emmen doet in de aanloop naar de eerste halve finale-wedstrijd tegen Roda JC, vanavond om 19.45 uur in de JENS Vesting, geen concessies aan de speelwijze van zijn ploeg.

De belangrijkste knoop die de Muntendammer moest doorhakken was of hij Niek Vossebelt op het middenveld zou posteren of Jurjan Mannes. De concurrentiestrijd viel nipt uit in het voordeel van Vossebelt, die volgens de coach iets meer routine met zich meebrengt. Op linksback neemt de van een lichte blessure herstelde Tim Siekman zijn plek weer in ten koste van Cendrino Misidjan, die tijdens het laatste competitieduel uit bij Roda JC (1-3 zege) nog in de basis stond.

Bij Roda JC was het lange tijd ongewis of spits Frank Demouge zijn rentree kon maken met zijn gebroken grote teen. De Limburgse medische staf en de goalgetter overwogen zelfs om met een injectie te spelen, maar gezien het feit dat Demouge gisteren niet meedeed tijdens de laatste training kan door zijn naam waarschijnlijk een streep worden gehaald. Roda JC vertrok gisteren al uit Kerkrade en heeft zijn intrek genomen in het Van der Valk-hotel bij Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.