Geblesseerde Bolt in olympische selectie

Usain Bolt kan volgende maand op de Olympische Spelen 'gewoon' zijn olympische titels op de 100, 200 en 4x100 meter verdedigen. De Jamaicaanse topsprinter miste twee weken geleden de nationale trials in Kingston, waar de startbewijzen voor Rio de Janeiro werden verdeeld. Bolt meldde zich vanwege een hamstringblessure af voor de finale van de 100 meter en miste vervolgens ook de dubbele sprintafstand.

Hoewel de 29-jarige superster van de atletiek zich daardoor niet op eigen kracht wist te plaatsen voor de Spelen, zit hij toch in de Jamaicaanse selectie van 63 sporters die maandag werd gepresenteerd. Voor de geblesseerde Bolt werd vanzelfsprekend een uitzondering gemaakt, net als voor hordespecialist Hansle Parchment (brons bij Londen 2012) die eveneens geblesseerd is. De zesvoudig olympisch kampioen werkt ondertussen hard aan zijn herstel. Hij liet zich onder meer behandelen door de bekende Duitse dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Bolt zette zondag een foto van zichzelf op de sociale media, waarop te zien dat hij al weer op de atletiekbaan staat. De Jamaicaanse showman wil op 22 juli in Londen aantonen dat hij klaar is voor de Spelen. Bolt heeft als beste tijd dit jaar op de 100 meter 9,88 seconden staan, vorige maand gelopen in Kingston. Drie mannen waren dit jaar al sneller: de Amerikanen Justin Gatlin (9,80) en Trayvon Bromell (9,84) en Jimmy Vicaut uit Frankrijk (9,86). Op de 200 meter liet Bolt zich dit jaar nog helemaal niet zien.

Jamaica komt met 63 sporters naar Rio de Janeiro, waarvan de grote meerderheid in de atletiek actief zal zijn. De selectie telt ook een turner, twee zwemmers en een schoonspringer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.