Geblesseerde Carvajal blijft bij WK-selectie

Dani Carvajal heeft een lichte hamstringblessure overgehouden in de finale van de Champions League, maar hij hoeft het WK nog niet uit zijn hoofd te zetten. De Spaanse bond meldde dat de rechtsback van Real Madrid bij de nationale ploeg aan zijn herstel gaat werken. Carvajal verliet zaterdag na 35 minuten spelen in de finale tegen Liverpool (3-1) huilend het veld.

De gedachten van de Spanjaard gingen ongetwijfeld terug naar twee jaar geleden. Carvajal viel toen in de eindstrijd tegen Atlético Madrid ook uit met een spierblessure en miste daardoor het EK in Frankrijk. Nu blijft de 26-jarige verdediger vooralsnog wel tot de selectie behoren. Volgens Spaanse media heeft Carvajal twee tot drie weken nodig om weer helemaal fit te worden. Dat zou betekenen dat hij alleen de eerste groepswedstrijd tegen Portugal moet missen.

Bondscoach Julen Lopetegui heeft met César Azpilicueta (Chelsea) nog een rechtsback achter de hand in zijn selectie. Hij kan ook besluiten om Héctor Bellerin alsnog op te roepen. Bellerin mocht twee jaar geleden als vervanger van Carvajal mee naar het EK.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.