Gediskwalificeerde Martina protesteert niet

Atleet Churandy Martina gaat niet in protest tegen zijn diskwalificatie op de 200 meter van de EK in Amsterdam. Samen met technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie heeft hij geconcludeerd dat de jury hem vrijdagavond in het Olympisch Stadion van Amsterdam terecht de gouden medaille heeft afgenomen.

De beelden wezen uit dat de kersverse Europees kampioen op de 100 meter tijdens zijn race een paar keer op de witte lijn ging staan. ,,De beelden tonen helaas aan dat hij op de lijn stond'', erkende Roskam. ,,Dus de diskwalificatie is logisch.''

Martina dacht het goud op de 200 meter te grijpen in 20,37 seconden, maar werd kort na zijn winnende race gediskwalificeerd. De geboren Antilliaan, die in de buitenste baan liep, stond met zijn linkervoet een paar keer op de witte lijn en dat is niet toegestaan.

,,Ik weet het niet, we moeten kijken of het zo is'', reageerde Martina op de van hem bekende relaxte wijze bij de NOS. ,,Mogelijk gaan we protest indienen. We hebben regels, daar moeten we mee leven. Ik heb witte spikes aan en kon niet goed zien of ik op die witte lijn zat. Als het zo is, dan is het zo. Maar ik kan er niets meer aan doen. Het is natuurlijk niet leuk om te horen dat ik gediskwalificeerd ben. Ik heb mijn best gedaan.'' Samen met Roskam kwam hij kort daarna tot de conclusie dat protest aantekenen kansloos zou zijn. De Europese titel ging nu naar de Spanjaard Bruno Hortelano, die als tweede over de streep was gekomen in 20,45.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.