Geen Emirates Cup dit jaar

Het toernooi om de Emirates Cup dat de Londense voetbalclub Arsenal jaarlijks organiseert als voorbereiding op het nieuwe seizoen, gaat dit jaar niet door. De club noemt het Europees kampioenschap dat tot 10 juli duurt en werk aan het veld in Emirates Stadium als redenen.

Het stadion in Londen krijgt een nieuw veld. Het werk begint meteen na de laatste wedstrijd, tegen Aston Villa, op 15 mei en duurt de hele zomer. ,,We zijn erg teleurgesteld dat het toernooi niet kan plaatsvinden, maar de korte voorbereiding op het nieuwe seizoen en de noodzaak van het werk aan het veld hebben tot deze beslissing geleid'', liet directeur Ivan Gazidis van Arsenal maandag weten.

Grote Europese clubs zoals Paris Saint-Germain, Internazionale, Juventus, Atlético Madrid werden in de afgelopen jaren door Arsenal uitgenodigd voor het toernooi. De ploeg van trainer Arsène Wenger wijkt voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen onder andere uit naar de Verenigde Staten, waar twee oefenwedstrijden staan gepland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.