Geen topklasse voor MSC

MSC strandt in de halve finale van de nacompetitie tegen HBS. De Haagse topklasser is een maatje te groot voor de Meppelers. De Hagenaars drukken het klassenverschil na rust met twee snelle doelpunten uit. Illuster trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma neemt na zes jaar met een verliesduel afscheid van MSC.

Het seizoen zit erop voor MSC. De Meppelers blijven ‘gewoon’ hoofdklasser. De formatie van het scheidende trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma strandde in de halve finale van de nacompetitie tegen de nummer 13 uit de topklasse, HBS.

Na donderdag met 0-3 verloren te hebben in Den Haag stond er zondagmiddag na nog geen 90 minuten voetbal een duidelijke en terechte 1-3 op het Meppeler scorebord. ,,Drie wedstrijden in drie dagen was voor ons te veel’’, meldde de vermoeide MSC-middenvelder Jeroen Kleene na afloop.

,,Dit HBS was te sterk voor ons’’, had ook de scheidende Blom samen met zijn vriend en collega Brandsma ervaren. ,,We streden voor onze laatste kans, maar bij de eerste goal van HBS was het eigenlijk al over en uit. Jan Derk en ik hebben hier zes topjaren beleefd. Na de eerste promotie naar de hoofdklasse in het eerste jaar en klassenbehoud op de laatste speeldag van het tweede jaar is het alleen maar beter gegaan. Twee keer halve finale van de nacompetitie de laatste twee jaar was niet gek voor dit MSC.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.