Geen vervangers voor Antonia en Tamata

Als Ernest Faber zijn spelers vandaag weer op het trainingsveld begroet – zij zijn drie dagen vrij geweest – dan zijn Abel Tamata en Jarchinio Antonia daar niet meer bij. Hun contract bij FC Groningen is ontbonden.

,,Wij hebben daartoe in onderling overleg met de spelers besloten’’, laat manager technische zaken Peter Jeltema weten. ,,De sportieve perspectieven bij FC Groningen zijn voor beide spelers te gering.’’

FC Groningen nam Antonia (25) medio 2014 voor 260.000 euro over van Go Ahead Eagles. Hij speelde 62 officiële wedstrijden voor de club en scoorde daarin drie keer. De flankaanvaller kwam dit seizoen in actie in de eerste drie competitieduels, afgelopen zondag tegen PSV werd hij gepasseerd.

Tamata (eveneens 25) kwam aan het begin van het vorige seizoen transfervrij over van PSV, maar heeft geen basisplaats kunnen veroveren. Bij de linksback staat de wedstrijdteller op 22 (geen doelpunten). Faber maakte dit seizoen geen gebruik van hem.

Vertrekregeling

FC Groningen is met Antonia en Tamata een vertrekregeling overeengekomen. Beiden hadden een nog één jaar doorlopend contract. Er komen geen vervangers voor de vertrokken spelers naar het Noordlease Stadion.

Hedwiges Maduro en Danny Hoesen sluiten vandaag weer aan bij de selectie van Faber. FC Groningen had vorige week aangegeven dat ook zij op zoek mochten naar een andere club. Er is de afgelopen dagen wat beweging geweest rond beiden, maar dat leidde niet tot een vertrek.

Zo wilde Excelsior Moeskroen Hoesen inlijven, maar die voelde niets voor een overstap naar de Belgische club. Voor Maduro was er interesse vanuit Australië, maar dat werd niet concreet. Naar Tom Hiariej en Martijn van der Laan is volgens Jeltema eveneens geïnformeerd, maar ook die belangstelling kreeg geen vervolg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.