Gehavend Donar wint in Leiden

Thomas Koenis scoort in een eerdere wedstrijd tegen Leiden. Foto Jan Kanning Foto: Jan Kanning

Donar heeft zaterdagavond een knappe zege geboekt op rivaal ZZ Leiden. In de Vijf Meihal wonnen de Groningse basketballers met 80-72.

Donar moest het in Leiden stellen zonder Jason Dourisseau, Leon Williams en Matt Williams. Bovendien was Donte Thomas grieperig. Coach Erik Braal gaf noodgedwongen slechts zeven spelers speeltijd.

Toch liet Donar zich niet ontmoedigen door de personele problemen. In het eerste kwart speelden de Groningers uitstekend en dat resulteerde in een 29-19 voorsprong na het eerste kwart. Door slordigheden in het tweede kwart stond het bij rust gelijk: 43-43.

Topscorer

Na de pauze was Donar weer bij de les en kreeg het de Vijf Meihal stil met prima basketbal. Na een 64-60 voorsprong na het derde kwart, liepen de gasten uit naar een knappe 80-72 zege. Topscorer aan de zijde van Donar werd Carrington Love met 19 punten.

Voor Donar is de overwinning een goede opsteker richting het duel tegen Spirou in de Fiba Europe Cup. Donar moet dat duel, dat woensdagavond in Martiniplaza wordt gespeeld winnen om door te gaan in Europa.

menu