Gehavend Red Giants loopt tegen zeperd op

De basketballers van Red Giants zijn in het laatste duel van 2015 geknipt en geschoren. Nummer twee Binnenland won in eigen huis met 98-73 van de Meppelers.

Een uiterst slecht begin kwamen de acht  Drentse spelers nooit meer te boven. ,,Binnenland heeft ons bij de strot gepakt en niet meer losgelaten’’, aldus coach Patrick Koning over de dikke zeperd.

,,We hebben dik verloren, maar met redenen.’’ Met slechts drie ‘echt’ fitte spelers, Arno Bunnig (topscorer met 19 punten), Bas Rozendaal en Bryan van den Bosch, drie op halve kracht, Rein van der Kamp, Dick de Weijer en Jesper Jobse en de 47-jarige Edwin Luyckx ging het dus helemaal mis. Tussenstanden van 19-9, 44-28 bij rust en 74-44 na het derde kwart spraken boekdelen.

,,We hebben nog geprobeerd het duel uit te stellen, maar daar wilde Binnenland niks van weten’’, meldde Koning achteraf. Binnenland heeft nu minder verliespartijen dan Red Giants, dat toch (voorlopig) koploper blijft in de promotiedivisie door twee meer gespeelde wedstrijden.

,,Mijn spelers hebben er niet echt voor geknokt en dat wilde Binnenland juist wel. Daar zijn we vooral op geklopt’’, besloot een teleurgestelde Koning.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.