Gelderse derby prooi voor NEC

Voor de aanhang van NEC is het seizoen geslaagd. Zij zagen hun ploeg zondag de Gelderse derby winnen van aartsrivaal Vitesse: 2-1. Bovendien achterhaalden de Nijmegenaren de Arnhemmers op de ranglijst. Beide ploegen hebben 43 punten en maken volop kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

De thuisploeg begon sterker aan het duel, dat voetballend niet best was, maar vanwege alle strijdlust wel het aanzien waard. Verdediger Wojciech Golla van NEC kopte al vroeg in het zijnet. De Pool was vanwege de schorsing van Rens van Eijden teruggekeerd in de basis. Bij Vitesse keerde Arnold Kruiswijk terug, maar de rentree van de verdediger was van korte duur. Hij ging er al na twaalf minuten af met een liesblessure.

Vitesse kwam er na die beginfase beter aan te pas. Zo kreeg Dominic Solanke twee kansjes, maar de van Chelsea gehuurde spits stuitte twee keer op doelman Brad Jones. Aan de overkant mocht Anthony Limbombe na een verre inworp uithalen, maar hij trof doelman Eloy Room. De Belg had vlak voor rust wel succes. Limbombe troefde bij een lange bal de struikelende Maikel van der Werff af en passeerde Room met een hard schot: 1-0.

Hoekschop

Vitesse leek wat van slag door dat doelpunt, want de equipe van trainer Rob Maas dook in de tweede helft steeds minder vaak op voor het vijandelijke doel. Ook het inbrengen van clubtopscorer Valeri Qazaishvili bracht niet het gewenste effect. De beste kansen waren zelfs voor NEC, waar spits Mihai Roman twee keer gevaarlijk werd.

Doelman Room van Vitesse moest tien minuten voor tijd alsnog voor de tweede keer de bal uit het net halen. Verdediger Dario Dumic schoot raak uit een hoekschop, al mocht Vitesse best klagen over dat doelpunt. Room leek daarvoor namelijk flink gehinderd te worden door Golla. Lewis Baker bracht de spanning met een rake vrije trap direct terug, maar een punt zat er niet meer in voor de bezoekers uit Arnhem.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.