Geloven leden van Ajax nog in bestuursraad?

Geloven de leden van Ajax nog in de bestuursraad van de club? Die vraag staat donderdagavond vanaf 20.00 uur centraal in een algemene ledenvergadering in de ArenA.

De leden kunnen voorzitter Hennie Henrichs, Cees Vervoorn, Dick Schoenaker, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof en Ronald Pieloor niet wegstemmen. Het bestuur van Ajax kan de eer wel aan zichzelf houden of zich over de toekomst beraden als er weinig vertrouwen blijkt te zijn.

Een vertrek van de bestuursraad kan verstrekkende gevolgen hebben. Als veel leden geen goed gevoel meer hebben bij de bestuursraad dan zouden de raad van commissarissen (rvc) en algemeen directeur Dolf Collee, oud-lid van de rvc, dat ook als een gebrek aan steun kunnen ervaren.

Johan Cruijff vond het onbegrijpelijk dat de bestuursraad de directie en de rvc steunde in hun besluit afscheid te nemen van hoofd opleiding Wim Jonk. Hij legde zijn rol als adviseur boos neer. Het ernstig zieke erelid is nu wel bereid in een interim-bestuur zitting te nemen als de bestuursraad vertrekt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.