Geplaagd Twente wacht op steun gemeenteraad

Voor FC Twente breekt opnieuw een spannende dag aan. De eredivisieclub hoort vrijdag of de gemeenteraad van Enschede het noodlijdende Twente te hulp wil schieten. De clubleiding heeft de gemeente gevraagd garant te willen staan voor een bedrag van 32 miljoen euro.

FC Twente is druk bezig de schuldenlast weg te werken. De club bereikte onlangs een principeakkoord met zijn schuldeisers, wat een voorwaarde is om een garantstelling te krijgen. Met die 32 miljoen kan Twente de gemeentelijke lening van 17 miljoen euro voor verbouwing van het stadion direct aflossen en De Grolsch Veste onderbrengen in een nieuwe stichting, die los staat van de club. Een meerderheid van de raad lijkt deze constructie te willen steunen. Eigenlijk zou de beslissing hierover maandag al worden genomen, maar dat cruciale moment is tot twee keer toe uitgesteld. Vrijdagavond hoort Twente of de raad akkoord gaat met het reddingsplan.

De sportief en financieel geplaagde Tukkers, die zelf vanaf 20.00 uur in Arnhem voetballen tegen Vitesse, werden eerder deze week door de licentiecommissie van de KNVB gestraft voor de omstreden deal met investeringsmaatschappij Doyen Sports.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.