Gerard Kemkers en FC Groningen uit elkaar (+video))

FC Groningen en Gerard Kemkers gaan niet met elkaar verder. Beide partijen denken verschillend over de toekomst van de club.

De clubleiding van de eredivisionist geeft later vandaag tekst en uitleg bij deze ontwikkeling.

Kemkers kwam eind 2014 in dienst bij FC Groningen en verlengde twee jaar geleden zijn contract met nog eens een periode van twee jaar. De overeenkomst loopt op 1 december af.

In die periode begeleidde de voormalige schaatscoach de bouw van het Topsport Zorgcentrum op trainingscomplex Corpus en Hoorn en broedde hij op ideeen voor de precieze invulling van de accommodatie, die deze zomer de deuren opent.

Breekijzer

Kemkers fungeerde in politiek opzicht ook als breekijzer om de gelden los te krijgen om het Topsport Zorgcentrum te laten verrijzen. De afgelopen weken ging Kemkers in gesprek met technisch manager Ron Jans en algemeen directeur Hans Nijland over zijn toekomst bij de club.

De intentie was er aanvankelijk bij beide kanten om het contract te verlengen, maar Kemkers wilde wel meer mandaat om zijn visie op topsport beter te laten landen bij FC Groningen. Hij zag grote mogelijkheden voor vernieuwing en prestatieverbetering bij de club.

De afgelopen jaren kreeg hij naar zijn eigen smaak te weinig ruimte om die ideeen te lanceren. Kemkers liep te vaak met zijn ziel onder de arm vanwege het gebrek aan voedingsbodem dat hij ervoer in zijn drang om FC Groningen voorop te laten lopen bij de moderne ontwikkelingen in de topsport.

Ron Jans

Kemkers rapporteerde in zijn functie aan Nijland en stond in het functiegebouw van FC Groningen op gelijke voet met Ron Jans. Dat was iets dat FC Groningen wilde veranderen. Jans zou als technisch manager al het technisch personeel onder zich moeten krijgen, inclusief Kemkers.

De twee voerden gesprekken over de invulling van de toekomstige rol van Kemkers bij de club. Uit het feit dat de manager topsport en talentontwikkeling niet verder gaat, valt de conclusie te trekken dat partijen hier niet uit zijn gekomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.