Gerben Jorritsma deelt eerste klap uit

LEEUWARDEN De mussen vallen net niet meer dood van het dak, maar het schaatsseizoen is begonnen. In de Elfstedenhal in Leeuwarden werd donderdagavond de eerste wedstrijd van de mass-start-competitie verreden.

Gerben Jorritsma was na zijn zege in de A-groep van de mass-start een tevreden man. De LottoNL-Jumbo-schaatser verwees na een imposante sprint Jan Blokhuijsen naar de tweede plek. De inwoner van het Drentse Diever sprak zijn dank uit aan zijn ploeggenoten die voor hem het vuile werk hadden opgeknapt.

Zo bleef Douwe de Vries achter de kont van gevaarlijkste concurrent voor de overwinning, Blokhuijsen, plakken. Jorritsma: ,,Daardoor werd het moeilijk voor Jan om opeens verrassend aan te vallen.’’ De Groninger Ronald Kruijer werd derde.

Suzanne Schulting ging met de overwinning bij de A-vrouwen strijken. Ze verwees Plantina- en iSkate-rijdster Annouk van der Weijden naar plek twee, terwijl de Friezin Manon Kamminga het brons greep. Janneke Ensink uit Gieten belandde met een vijfde plaats naast het podium.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.