Gewilde Vardy langer bij Leicester City

Jamie Vardy blijft Leicester City trouw. De Engelse spits zet na het EK zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem nog vier jaar bij de Engelse kampioen houdt. De zaakwaarnemers van Vardy bereikten donderdag een akkoord met de clubleiding van Leicester over een nieuwe verbintenis. Het contract van de spits liep tot medio 2019.

Beide partijen hopen met de contractverlenging een einde te maken aan de aanhoudende geruchten rond Vardy. De 29-jarige topschutter staat in de belangstelling van tal van grote clubs, waarvan Arsenal het meest concreet was. Vardy was afgelopen seizoen de grote blikvanger bij Leicester City, dat de hele voetbalwereld verbaasde door kampioen te worden van de Premier League. De spits leidde de stuntploeg van manager Claudio Ranieri met 24 treffers naar de Engelse titel.

Vardy verlengde in februari zijn contract bij Leicester nog tot de zomer van 2019. Hij liet naar verluidt een gelimiteerde afkoopsom opnemen in die verbintenis, waar Arsenal deze zomer graag aan wilde voldoen. De spits heeft er echter voor gekozen de Engelse kampioen trouw te blijven. Als beloning werd zijn contract ongetwijfeld verder opgewaardeerd.

De trefzekere aanvaller richt zich voorlopig volledig op het Engelse elftal, waarmee hij de achtste finales op het EK heeft gehaald. Vardy was als invaller trefzeker in de gewonnen groepswedstrijd tegen Wales (2-1) en kreeg vervolgens van bondscoach Roy Hodgson een basisplaats tegen Slowakije (0-0).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.