Gibril Sankoh in gesprek met FC Groningen

Oud-speler Gibril Sankoh is in gesprek met FC Groningen over een terugkeer bij de club. De 35-jarige verdediger kan er assistent-jeugdtrainer worden.

Sankoh zette afgelopen jaar een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Nadat hij van 2005 tot en met 2010 150 wedstrijden voor FC Groningen speelde, vertrok hij naar FC Augsburg om drie seizoenen lang te gaan spelen in de Tweede Bundesliga.

Verre Oosten

Vanaf 2014 ging Sankoh, met een tussenstop bij Roda JC in Kerkrade, aan de slag in het Verre Oosten. Hij speelde eerst voor Henan Jianye FC in China. Uiteindelijk was het Chinese Meizhou Kejia FC zijn laatste club. Sankoh kan het voetballen nog niet laten, want komend seizoen gaat hij zijn kunnen nog tonen bij ACV in Assen. Het is de bedoeling dat hij ook daar assistent wordt bij de jeugd.

Vaderfiguur

Sankoh gaat tevens op trainerscursus. Eerder liet de in Sierra Leone geboren verdediger zich eens ontvallen dat hij net zo’n goede trainer wil worden als Ron Jans. Hij beschouwt de huidige technisch manager van FC Groningen als een vaderfiguur. Sankoh ontmoette tijdens zijn periode in Groningen zijn huidige partner. Hij stichtte met haar een gezin in Assen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.