Giggs weg bij Manchester United

Clubicoon Ryan Giggs verlaat Manchester United. De oud-speler en assistent-trainer van de 'Mancunians' heeft de wens om een club te leiden als hoofdcoach, laat United zaterdag weten.

Giggs (42) maakte 29 seizoenen mee bij Manchester United. De vleugelspits uit Wales speelde 963 wedstrijden voor de Engelse topclub.

Giggs maakte na het ontslag van hoofdcoach David Moyes in april 2014 het seizoen af als speler-trainer op Old Trafford. Daarna was hij twee jaar assistent van Louis van Gaal. Volgens Britse media heeft de Welshman geen trek in een samenwerking met de nieuwe coach José Mourinho, de Portugese opvolger van Van Gaal.

Speciale herinneringen

,,Het is een enorme beslissing om de club te verlaten die mijn leven is sinds mijn 14e. Het is geen beslissing die ik lichtvaardig heb gemaakt. Het is bijzonder moeilijk om na 29 jaar afscheid te nemen. Ik heb zoveel speciale herinneringen en een schat aan ervaringen die me hopelijk van pas komen in de toekomst. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk en een nieuwe uitdaging'', aldus Giggs.

De oud-international heeft in zijn verklaring speciale woorden over voor Alex Ferguson en Louis van Gaal. ,,Ik heb het bijzonder getroffen met deze twee mentoren. Met Alex heb ik het grootste deel van mijn leven samengewerkt en hij is volgens mij nog steeds de beste trainer ooit. Het cv van Louis van Gaal spreekt voor zichzelf. De kennis die ik bij hem heb opgedaan is van onschatbare waarde.''

Woordward

Vicevoorzitter Ed Woordward laat weten dat Giggs gemist zal worden en altijd welkom blijft bij Manchester United. Het is nog niet bekend waar de toekomst van Giggs ligt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.