Gilbert breekt knie bij val in ravijn

Philippe Gilbert gaat woensdag niet meer van start in de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De 36-jarige wielrenner uit Luik heeft bij een val dinsdag zijn linkerknieschijf gebroken. Bovendien zijn de banden van de knie zwaar beschadigd. Gilbert duikelde bij een val op welhaast spectaculaire wijze de afgrond in, maar kon de koers daarna wel vervolgen.

Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, maar kort na de finish zwol de knie op. Na een mri-scan bleek de ernst van de kwetsuur. ,,Het is een wonder dat hij de finish heeft gehaald'', liet de ploegarts van Quick Step weten.

Gilbert lag alleen op kop bij de een-na-laatste afdaling van de zestiende etappe. Hij maakte een stuurfout, kon niet meer herstellen en vloog met zijn fiets uit de bocht waardoor hij over een muurtje heen de diepte in viel. ,,Ik had schrik, het was redelijk diep en er lagen veel stenen. Ik landde keihard op mijn rug en dacht dat ik alles had gebroken. Ik durfde me niet meer te bewegen", beschreef Gilbert eerder zijn val.

Aanvankelijk leek de schade mee te vallen en had Gilbert goede hoop de Tour te kunnen vervolgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.