Gilbert geeft handgemeen toe

De wielrenners Philippe Gilbert en Loïc Vliegen zijn dinsdag door de Belgische politie verhoord over hun ruzie met een automobilist vrijdag tijdens een training. Gilbert heeft toegegeven dat er een handgemeen is geweest en dat hij pepperspray bij zich had.

Gilbert en Vliegen reageerden dinsdag voor het eerst in een persbericht op het incident. De renners van BMC zeggen dat de automobilist rakelings passeerde en dat zij daar verbaal en met handgebaren hun ongenoegen over lieten blijken. Ze troffen de bestuurder toevallig aan in het centrum van Theux. Gilbert zegt dat ze toen verhaal zijn gaan halen. ,,Er ontstond een handgemeen. Voor mij met grote gevolgen, want ik brak mijn vinger op drie plaatsen.''

De autobestuurder verklaarde zaterdag dat de renners agressief waren en diende een klacht in, onder meer wegens het gebruik van de illegale pepperspray. Gilbert zegt dat hij pepperspray in Frankrijk legaal heeft gekocht. ,,Ik heb het bij me omdat ik al eerder met agressie te maken kreeg op training."

Gilbert moet vanwege zijn gebroken vinger woensdag de Brabantse Pijl overslaan. Zijn deelname zondag aan de Amstel Gold Race is hoogst onzeker.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.