Gino Naarden zoekt zijn heil in Turkije

Groningen Na twee seizoenen bij Abiant Lycurgus zoekt volleyballer Gino Naarden zijn heil in Turkije.

De 27-jarige Naarden zette zijn handtekening onder een éénjarige verbintenis met Erzurum Palandöken Belediye Sports Club, een club in de tweede Turkse divisie.

Naarden kende twee merkwaardige seizoenen bij Lycurgus, dat hem vanuit Finland terug naar de Nederlandse eredivisie haalde. In 2015 was de Surinamer in de competitie de absolute sterspeler, hoewel hij in de (verloren) play-offs nooit zijn sterkste spel liet zien.

Met de komst van Wytze Kooistra als diagonaal bij Lycurgus leek er geen plek meer weggelegd voor Naarden. De 2.00 meter lange aanvaller mocht toch al niet spelen, aangezien er geen werkvergunning voor hem werd afgegeven. Toen dat eindelijk wel slaagde, speelde Naarden de tweede viool achter Kooistra, die een lange succesvolle Europese carrière bekroonde met een prima jaar in Groningen.

Dat jaar mondde onder meer uit in de eerste landstitel voor Lycurgus, maar dat hadden de Groningers voor een deel te danken aan Naarden, die in de eerste finalewedstrijd tegen Orion uit Doetinchem de falende Kooistra verving en Lycurgus op het winnende spoor zette.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.