Glenn Pinas aan de slag als interim-coach bij basketbaleredivisionist Martini Sparks

Glenn Pinas gaat weer aan de slag als basketbalcoach. De 67-jarige Groninger wordt de nieuwe, tijdelijke technische roerganger bij de Harense vrouweneredivisionist Martini Sparks.

Pinas is een klinkende naam in de basketbalwereld. De geboren en getogen Surinamer was jarenlang coach van Donar. Dat had toen nog niet de statuur van het prijzenpakkende topteam van de laatste jaren.

Een hoogtepunt van Pinas in de negen seizoenen dat hij de scepter zwaaide bij de Groningse basketbaltrots was het halen van de play-off-finale in 1998. Donar legde het destijds, onder meer door een scheidsrechterlijke dwaling, af tegen Den Helder.

Einde dienstverband

Met het faillissement van Donar kwam begin deze eeuw een eind aan het dienstverband van Pinas bij Donar. Later was de Groninger onder meer nog bondscoach van het Nederlands team en richtte hij met zijn toenmalige assistent Hans Nieboer het adviesbureau 12Team op.

Pinas moet als interim-coach bij het Harense basketbalinitiatief Martini Sparks proberen een brug te slaan naar het volgende seizoen. Afgelopen zomer zag de vrouweneredivisionist het levenslicht, maar tot dusver met weinig succes. Er werd slechts één van de veertien gespeelde competitieduels gewonnen.

Onlangs stapte coach Joyce Siderius-Bolhuis op bij de club. Ze zag onvoldoende basis voor een verdere vruchtbare samenwerking met bestuur en spelersgroep. Assistent Pieter Dikhoff nam de honneurs waar.

Toekomstperspectief

Voorzitter Cees Dijkhuis gaf bij het vertrek van Siderius nog eens aan hoe het toekomstperspectief van Martini Sparks eruit ziet. ,,We willen geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat. Stapje voor stapje willen we de Martini Sparks laten groeien van starter tot middenmoot, met noordelijke nuchterheid, plezier en doorzettingsvermogen. Daar gaan we mee door.”

Pinas wil officieel nog niet reageren en verwijst naar het vandaag te verschijnen persbericht. De coach blijft aan tot het eind van het seizoen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.