Go Ahead accepteert boete en dreigende straf

Bij Go Ahead Eagles is het de komende twee jaar vijf voor twaalf. De clubleiding heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd, wat betekent dat tot medio 2018 een wedstrijd zonder publiek dreigt. De eredivisieclub moet ook een boete van 12.500 euro betalen, als straf voor de wanordelijkheden rond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in de play-offs om promotie naar de hoogste afdeling.

Supporters van Go Ahead betraden na die wedstrijd het veld van De Adelaarshorst. Ze staken vuurwerk af en zochten de confrontatie met fans van De Graafschap in het bezoekersvak. De aanklager van de KNVB vond naast een geldboete een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek op zijn plaats.

,,Nog één misdraging van deze aard en het absolute doemscenario doet zich voor: een competitiewedstrijd in een lege Adelaarshorst. Zonder publiek, zonder support en dus zonder twaalfde man'', schrijft de clubleiding woensdag. ,,Het is de komende twee jaar lang vijf voor twaalf.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.