Go Ahead zet grote stap naar eredivisie

Go Ahead Eagles staat na één jaar in de Jupiler League op de drempel van een terugkeer naar de eredivisie. In de play-offs om promotie en degradatie verschafte de Deventer club zich met een verdiende 4-1-overwinning op De Graafschap een prima uitgangspositie voor de return, zondag in Doetinchem.

Go Ahead Eagles moest in de spits de geschorste topschutter Leon de Kogel missen. Desondanks startte de thuisploeg op de uitverkochte Adelaarshorst goed aan de wedstrijd. Na dik een kwartier leverde dat het openingsdoelpunt op. Randy Wolters scoorde op aangeven van de behendige Elvio van Overbeek.

Een kwartier later verdubbelden de Eagles de marge. Ted van de Pavert, aanvoerder van De Graafschap, schoffelde Van Overbeek onderuit. Scheidsrechter Bas Nijhuis was onverbiddelijk: een strafschop en rood voor Van de Pavert. Sander Duits benutte de penalty onberispelijk. Hij gaf daarmee De Graafschap een dubbele klap, want de ploeg stond ineens met 2-0 achter en moest met een man minder verder.

Alexander Bannink bracht na een goed uitgevoerde counter onverwacht de spanning in het levendige duel terug met de aansluitingstreffer. Op slag van rust sloeg Go Ahead Eagles andermaal toe. Kenny Teijsse zorgde weer voor een marge van twee doelpunten namens de thuisclub.

In de tweede helft beperkte De Graafschap zich veelal tot verdedigen om de schade nog enigszins beperkt te houden. De Eagles waren wel op zoek naar uitbreiding van de voorsprong, maar namen daarbij ondanks de numerieke meerderheid ook niet al te veel risico’s. Desondanks kreeg de ploeg volop kansen, maar doelman Hidde Jurjus hield De Graafschap lang nog een beetje op de been. In blessuretijd was ook Jurjus echter kansloos bij een kopbal van Wolters, die met zijn tweede doelpunt de kansen van Go Ahead Eagles op een snelle rentree in de eredivisie wel heel groot maakte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.