Goed nieuws voor Hans Hateboer: La Gazzetta dello Sport roept Atalanta Bergamo uit tot 'team van het jaar' in Italië

Hans Hateboer (l) en ploeggenoten van Atalanta Bergamo, hier op archieffoto. Foto: ANP

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer uitgeroepen tot team van het jaar.

De club van de Oranje-internationals Hateboer en Marten de Roon bereikte afgelopen seizoen de kwartfinales van de Champions League en heeft zich ook nu weer, ten koste van Ajax, geplaatst voor de knock-outfase.
Ciro Immobile en Federica Brignone  werdenuitgeroepen tot respectievelijk sportman en sportvrouw van het jaar.

Immobile voetbalt voor Lazio en werd met 36 doelpunten in de Serie A de topscorer van Europa, iets wat hem de Gouden Schoen opleverde. Skiester Brignone won afgelopen seizoen drie kristallen bollen in de wereldbeker, onder meer als nummer 1 van het algemene klassement.

Wielrenner Ganna tekent voor prestatie van het jaar

Filippo Ganna tekende volgens de Gazzetta voor de prestatie van het jaar. De 24-jarige wielrenner werd in Imola wereldkampioen tijdrijden en won daarna ook vier etappes in de Giro, waaronder drie tijdritten. Stefano Pioli van voetbalclub AC Milan werd gekozen tot coach van het jaar. De ploeg van de 55-jarige trainer is dit seizoen nog ongeslagen in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic, de 39-jarige topscorer van Milan, ontving de legende-award.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport