Goede berichten uit Hockenheim: management Formule 1 onder indruk van TT Circuit (+ tijdlijn Formule 1 in Assen)

De Nederlandse stichting die de Formule 1 naar Assen wil halen komt met goede berichten vanuit Hockenheim, waar dit weekend de races worden gehouden.

,,We hebben een positief gesprek gehad met de mensen van Formula One Management (FOM)’’, laat woordvoerder Jos Vaessen van The Netherlands Grand Prix Foundation weten.

Vaessen, onder meer oud-TT-voorzitter en voormalig bestuurder van de internationale motorsportfederatie FIM, is op uitnodiging aanwezig op het circuit van Hockenheim. Hij verkeert in het gezelschap van de Asser promotor Lee van Dam en Theo Verdegem, oud-wethouder van de Drentse hoofdstad en onder meer voorzitter van Motorclub Assen. Zondagochtend stond een belangrijk gesprek met de bobo’s van de FOM op het programma.

Meer dan gemiddeld geïnteresseerd

,,De FOM heeft ons gevraagd door te werken aan ons project om de Formule 1 naar Assen te halen’’, zegt Vaessen verheugd. ,,Ze hebben ook aangegeven meer dan gemiddeld geïnteresseerd te zijn in een Nederlandse Formule 1.’’

Circuit Zandvoort en initiatiefnemers van een nieuw te bouwen circuit in Almere tonen ook nog altijd warme belangstelling om de organisatie van een Nederlandse editie van de Formule 1 op zich te mogen nemen, maar Assen is vele stappen verder dan de concurrentie.

,,Toegezegd is dat een delegatie van de FOM in augustus een bezoek gaat brengen aan het TT Circuit’’, laat Vaessen weten. Die toezegging was een belangrijke doelstelling van het bezoek aan Hockenheim. ,,Bovendien hebben mensen van de FOM tijdens de laatste TT al een bezoek gebracht aan het TT Circuit’’, weet Vaessen inmiddels. ,,Ze waren zeer onder de indruk.’’

Lay-out van het circuit

De lay-out van het Asser circuit kan, met een relatief kleine aanpassing, de goedkeuring al wegdragen van de beleidsbepalers van de Formule 1. Door de aanpassing wordt geen afbreuk gedaan aan het motorsportcircuit, een belangrijke voorwaarden van het bestuur van de TT. Tijdens het bezoek in augustus worden met name faciliteiten als de pitboxen, het mediacentrum, medische voorzieningen en parkeermogelijkheden tegen het licht gehouden.

De FOM is onderdeel van de Formula One Group, die de aandelen in handen heeft van de Formule 1. Samen met de FIA, de organisator van het kampioenschap, doet de FOM de coördinatie en de planning van de races. Vaessen verwacht de Formule 1 in 2020 of 2021 naar Assen te kunnen halen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.