Goede reeks Willem II houdt aan

Willem II gaat met een goed gevoel de winter in. De ploeg van Jurgen Streppel versloeg zondag Roda JC met 3-2 en nam daarmee revanche voor de onnodige uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker tegen Feyenoord. De Tilburgers sloten de eerste competitiehelft na een moeizaam begin met mooie cijfers af. Uit de laatste vijf duels haalde Willem II elf punten.

Roda JC had zelfvertrouwen geput uit het gewonnen bekerduel (3-1) met sc Heerenveen. Met name de drie treffers werden met vreugde begroet door trainer Darije Kalezic die zijn ploeg in de competitie tot zondag slechts twaalf keer had zien scoren. In Tilburg overkwam hem dat al na zes minuten opnieuw. Tomi Juric werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Frank van der Struijk. De Australiër benutte de toegekende strafschop zelf: 0-1.

Willem II toonde veerkracht, de slopende 120 minuten in De Kuip waren verwerkt en dankzij Dries Wuytens stond er bij rust al een 2-1-voorsprong op het scorebord. Eerst trof de verdediger doel nadat een corner door Roda-verdediger Ard van Peppen in de 23e minuut slecht werd verwerkt waarna Erik Falkenburg de bal koppend voor de voeten van de mee opgekomen Belg bezorgde. Wuytens trof van dichtbij doel, iets wat hij 12 minuten later herhaalde met het hoofd. Die treffer was een familie-aangelegenheid. De aangever was oudere broer Stijn Wuytens uit een hoekschop.

Willem II leek aanvankelijk ook na rust amper in de problemen te komen. Al na drie minuten stond het 3-1 nadat Nick van der Velden op aangeven van Falkenburg op subtiele wijze de bal langs doelman Benjamin van Leer in het Limburgse doel legde. Duel gespeeld leek het, maar weifelend optreden bij een corner van de Tilburgse defensie bracht Roda terug in de wedstrijd. Rostyn Griffiths, opnieuw een Australiër, bracht de spanning nog even terug: 3-2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.