Golden State Warriors weer in NBA-finale

De finale van de NBA gaat net als vorig jaar tussen Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors. De Warriors bekroonden maandagavond een indrukwekkende comeback in de best-of-sevenserie tegen Oklahoma City Thunder. Stephen Curry en zijn ploeggenoten stonden in de serie met 3-1 achter, maar de titelverdedigers in de belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld toonden hun klasse door terug te komen en ook het beslissende zevende duel te winnen: 96-88.

,,Het was heel zwaar om terug te komen'', zei Curry. ,,We mogen trots zijn op deze prestatie en kijken nu uit naar meer overwinningen.'' De meest waardevolle speler (MVP) uit het reguliere seizoen nam de Warriors in de beslissende confrontatie met Oklahoma City Thunder op sleeptouw met 36 punten. Curry gooide zeven driepunters raak, ploeggenoot Klay Thompson kwam mede dankzij zes driepunters tot 21 punten.

De opluchting was na de goede afloop groot in de Oracle Arena van Oakland, waar de Warriors opnieuw basketbalhistorie schreven. De ploeg die in het reguliere seizoen een recordaantal van 73 overwinningen boekte, werd het tiende basketbalteam dat in de play-offs een achterstand van 3-1 alsnog omzette in een overwinning. De Warriors mochten daardoor de titel in de Western Conference vieren.

Nu wacht net als vorig jaar in de grote finale om het NBA-kampioenschap Cleveland Cavaliers. De ploeg van LeBron James was in de finale in het oosten met 4-2 te sterk voor Toronto Raptors. James gaat vanaf donderdag, als beide ploegen elkaar voor het eerst treffen in Oakland, een nieuwe poging doen om 'zijn' Cleveland de eerste NBA-titel te bezorgen. Vorig jaar zegevierden de Warriors met 4-2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.