Golfer Luiten kiest nieuwe caddie en oude coach

Golfer Luiten kiest nieuwe caddie en oude coach ANP

Golfer Joost Luiten heeft in de Engelsman Jason Hempleman zijn nieuwe caddie gevonden voor het komende jaar op de Europese Tour. Hij vervangt Maarten Bosch, die de afgelopen anderhalf jaar Luiten vergezelde op de golfbanen.

Hempleman is al 25 jaar actief op de tour en droeg de tas voor onder anderen David Howell, Richard Stern, Colin Montgomerie, Mikko Ilonen en Francesco Molinari. "Jason heeft in Ryder Cups gecaddied, toernooien gewonnen met verscheidene spelers en heeft dus een schat aan ervaring. Je moet altijd afwachten of het klikt tussen speler en caddie, maar ik ken Jason al lang en heb een heel goed gevoel bij deze samenwerking", schrijft Luiten op zijn website.

Luiten, zesvoudig winnaar op de Europese Tour, heeft ook besloten weer samen te werken met Rob Mouwen, die tussen 2011 en 2015 al zijn zogeheten puttcoach was. "In die periode heb ik mijn beste golf gespeeld en mijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst behaald. Mijn putten was in 2020 zeker niet slecht, maar het kan altijd beter en ik wil meer structuur in de trainingen", aldus Luiten, die op 21 januari afslaat in het Abu Dhabi Championship.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport