Golfer McIlroy pakt megabonus

Golfer Rory McIlroy heeft zich zondag met winst in het Tour Championship na een play-off verzekerd van een extra bonus van 10 miljoen dollar, een kleine 9 miljoen euro. De Noord-Ier pakte door zijn zege in Atlanta ook de eerste plaats in de strijd om de FedExCup, waarvan het Tour Championship het laatste toernooi was.

Met de Amerikanen Ryan Moore en Kevin Chappell moest McIlroy via een play-off de toernooizege bevechten. Chappel viel bij de eerste extra hole af. Pas op de vierde hole besliste McIlroy de verlenging met een birdie.

McIlroy's zege was pijnlijk voor Dustin Johnson. Elke andere uitkomst van de play-off had betekend dat hij de 10 miljoen dollar in zijn zak had mogen steken. Johnson was de slotdag nog ingegaan als gedeeld eerste met Chappell, maar de 32-jarige Amerikaan speelde met 73 slagen de slechtste ronde van alle 29 deelnemers.

McIlroy, Chappell en Moore kwamen na vier ronden ui op 268 slagen, 12 onder par, waardoor een play-off noodzakelijk was. ,,Dit was ongelooflijk'', zei McIlroy, momenteel

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.