Goud en driemaal zilver op zesde dag Rio 2016

De zesde dag van de Paralympische Spelen bracht voor TeamNL vier medailles. Kelly van Zon zorgen voor een goed begin van de dag door haar titel in het damesenkelspel tafeltennis van Londen 2012 te prolongeren.

In het zwembad kwamen er dinsdagavond nog drie zilveren plakken bij. Thijs van Hofweegen pakte op de 400 meter vrije slag zijn eerste Paralympische medaille. Hij zwom dertien seconden van zijn oude persoonlijk record af. In de finale was alleen de Italiaan Francesco Bocciardo sneller. Ook Liesette Bruinsma won zilver, op de 100 meter schoolslag. Michael Schoenmaker deed hetzelfde op de 200 meter vrije slag.

Na het laatste punt waarmee ze goud won, vloog tafeltennisser Van Zon in de armen van haar coach Johan Lieftink. ,,We hebben er de afgelopen vier jaar keihard samen voor gewerkt. De laatste weken was het ontzettend stressvol, ik ben altijd zenuwachtig op grote evenementen. Het is nergens voor nodig, maar het gebeurt wel. Het is dan hartstikke fijn om Johan langs het veld te hebben zitten."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.