Goud shorttrackster Schulting op 1500 meter in Dordrecht

Goud shorttrackster Schulting op 1500 meter in Dordrecht ANP

Suzanne Schulting heeft het thuispubliek in Dordrecht laten juichen bij de wereldbekerfinale shorttrack. De Friezin veroverde het goud op de 1500 meter, de afstand waarop ze kortgeleden haar Europese titel prolongeerde.

Schulting verborg zich in de finale lang in de achterhoede en zette twee ronden voor het einde de aanval in. Het lukte haar op de meet haar schaats nog net voorbij die van de Zuid-Koreaanse Kim Ji-Yoo te steken. Een andere Zuid-Koreaanse, Noh Ah-rum, eindigde als derde.

Het was haar derde wereldbekerzege op de 1500 meter. Schulting won eerder dit seizoen ook de afstand in het Japanse Nagoya en het Duitse Dresden. "Het was zenuwslopend", blikte de olympische kampioene op de 1000 meter terug op de finale bij de NOS. "Ik had in de halve finale veel te veel gedaan en was daarin te onrustig. Ik wist ook dat het een snelle race zou worden met drie Zuid-Koreanen, dus het enige wat ik moest doen was rustig blijven en me sparen voor een eindschot. Het is wel prachtig om het in een uitverkocht Dordrecht te flikken."

menu