Goud voor Korrel, brons voor Stevenson

Michael Korrel heeft zondag bij de Grand Prix in Boedapest goud veroverd in de klasse tot 100 kilogram. De 22-jarige judoka won in Hongarije vier partijen. In de finale versloeg hij Sojib Koerbonov uit Oezbekistan in de verlenging met waza-ari.

Voor Korrel, die voor Rio 2016 reserve is als mogelijke vervanger van oudgediende Henk Grol, was het zijn eerste grote titel. Hij pakte eerder al wel zilver bij de Grand Prix van Zagreb (2015) en brons bij de Grand Slam in Parijs (2015) en bij het EK eerder dit jaar.

Karen Stevenson (-78 kg) veroverde in Boedapest haar eerste medaille bij een Grand Prix. Ze verloor in de halve finale van de Amerikaanse Kayla Harrison door een houdgreep. In het duel om het brons versloeg ze Sama Hawa Camara uit Frankrijk op ippon.

Sanne van Dijke eindigde in de klasse tot 70 kilogram op de vijfde plek. Ze verloor zowel in de halve finale tegen de Duitse Laura Vargas Koch als in de strijd om brons tegen Maria Perez uit Puerto Rico op ippon. Van Dijke won begin deze maand, evenals Stevenson, nog goud bij de European Open in Madrid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.