Greipel naar Giro, Tour en WK

André Greipel heeft opnieuw een druk jaar voor de boeg. De Duitse sprinter, die dit jaar vier etappes in de Tour de France won, rijdt opnieuw twee grote rondes en wil het WK wielrennen in Qatar winnen.

,,Dit jaar was heel succesvol. Iedereen vraagt of ik dat in 2016 kan overdoen, maar dat is helemaal niet evident'', zei de Duitser van Lotto-Soudal donderdag met enig voorbehoud. Hij heeft anderzijds kansen genoeg om zeges te pakken. ,,Ik rijd eerst Parijs-Nice, dan de klassiekers, Giro en Tour en in het najaar hoop ik als kopman van het Duitse team het WK in Qatar te kunnen rijden en een gooi te doen naar de wereldtitel.''

In de klassiekers heeft hij concurrentie binnen zijn eigen ploeg. Ook Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts richten zich op de Vlaamse voorjaarskoersen. In de grote rondes zal hij Adam Hansen als knecht meekrijgen. De Australische wielrenner wil komend jaar zijn eigen ronderecord aanscherpen: hij reed er tot nu toe dertien op rij en wil ook dit jaar de Giro, Tour en Vuelta volbrengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.