Greipel wint vijfde etappe Giro

André Greipel heeft woensdag de lange, vijfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Duitse wielrenner uit de Belgische formatie Lotto Soudal was met grote overmacht de snelste in een massasprint op een kleine helling in Benevento. De Fransman Arnaud Démare finishte als tweede en de Italiaan Sonny Colbrelli als derde. Beste Nederlander was Moreno Hofland, die vijfde werd.

Tom Dumoulin finishte in het peloton en blijft leider in het algemeen klassement. De 25-jarige Limburger start donderdag voor de vierde keer in de roze leiderstrui. Van zijn voorsprong in de rangschikking werd wel vier seconden afgesnoept omdat nummer twee Bob Jungels uit Luxemburg in de etappe als vierde finishte en bonificatieseconden verdiende.

Vier renners zorgden woensdag voor de enige opwinding tijdens de saaie rit van 233 kilometer naar Benevento. Daniel Oss, Pavel Broett, Amets Txurruka en Aleksandr Foliforov ontsnapten uit het peloton en kregen een voorsprong van maximaal zeven minuten. Hun vlucht eindigde in de straten van Benevento, op 7 kilometer van de finish.

Marcel Kittel

Voor de Duitse sprintfavoriet Marcel Kittel was de helling in de finishstraat te veel. Hij kon het peloton al niet meer bij de eerste passage van de eindstreep volgen, voor het ingaan van een lokale ronde.

Winnaar Greipel legde na afloop uit dat de licht stijgende finish hem wél goed lag en dat hij zijn ploeggenoten daarom naar de kop van koers dirigeerde. ,,Op 300 meter zag ik een gat. Iedereen twijfelde en ik gaf alles. Ik ben erg blij en trots.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.